Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się w plenerze. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto w nie zainwestować?
Namioty cateringowe – zastosowanie
Namiot cateringowy jest powszechnie wykorzystywany przez podmioty organizujące wszelkiego rodzaju eventy w plenerze – wesela, pikniki, złote gody, jak również targi. Obiekty tego typu sprawdzają się doskonale zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. przystawki, zimny bufet czy napoje. Namioty cateringowe umożliwiają utrzymanie przez długi czas świeżości oferowanych dań, a także chronią je przed słońcem i wpływem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku można znaleźć namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów i długości od 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać między namiotami o różnym układzie i kolorystyce. Namioty cateringowe można również łączyć ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do dowolnych potrzeb.
Namiot cateringowy na każde warunki pogodowe
Przyjęcia i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, iż wzrasta liczba osób, które szukują przestronnych i stabilnych namiotów cateringowych wytworzonych z solidnych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystną pogodą – przed silnym promieniowaniem słonecznym, opadami czy wiatrem. Obecne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet silne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego typu zostały również zaopatrzone w systemy poprawiające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i wpływa na komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest też system kumulujący ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne w chłodne miesiące.