Z czego produkowane jest pieczywo?

Więcej o pieczywie Kraków

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa diety człowieka. Jest produkowane z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, jak przykładowo: sezam, mak lub słonecznik.

Dlaczego należy jeść pieczywo?

Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w wiele różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego działania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą przede wszystkim węglowodany, aminokwasy i białka. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych piekarniach. Ma się wtedy pewność, że spożywane wypieki nieprędko staną są czerstwe.
Z niesamowitej dbałości o klienta i wyśmienitych wypieków słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich wypieki robione jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją wyśmienitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Lokalizacja firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]